lauantai 5. helmikuuta 2011

Runebergiä

Mun piti aloittaa blogin pitäminen ihan muusta aiheesta, mutta tästä ekasta postauksesta tulee nyt tällainen. Mies muistutti eilen että huomenna on Runebergin päivä ja oispa kiva jos vois syödä Runebergintorttuja sen kunniaksi, mainiten että voisi jopa kaupasta käydä sellaisia hakemassa. Tuli lieviä kauhunväristyksiä kaupan lisäaine-sokeri-viljapitoisista Runebergintortuista, joten sanoin että no mähän koitan vääntää niistä jonkunlaiset raaka-versiot. Ja eikun nettiin katteleen ja löytyi tällainen aivan ihanan näköinen resepti. Siitä lähdin vähän soveltamaan ja omaksi suureksi yllätykseksi kokeilu oli menestys. Torttuset eivät todellakaan näytä kaupan versioilta eikä varmaan kovin lähelle maistukaan, mutta mun mielestä ne on ihan hillittömän hyviä ja miehen kommentteja oli mm. tosi kauniita ja hyvänmakuisia leivoksia, kyllä näitä kehtaisi tarjota muillekin, eli aika ylistävä arvio. :)

Tässä siis reseptiä:

RUNEBERGIN TORTUT
n. 10 pienehköä torttua (määrät reseptissä tosi noin määriä)


1 dl liotettuja cashewpähkinöitä
1 dl liotettuja pecanpähkinöitä
1 dl liotettuja rusinoita
3-4 kpl liotettuja taateleita
4-5 tl mantelijauhoa
2 tl carobia
neilikkaa
kanelia
kardemummaa
1 tl lucumaa
laatusuolaa (pääsi unohtumaan itseltä, mutta on aina hyvä olla ripaus mukana)
⅓ omena
⅓ dl juoksevaa kookosöljyä

Ensin blendasin pienen vesimäärän kera liotetut cashewt, pecanit, rusinat ja taatelit sekä omenan palan. Tähän massaan sekoitin muut ainekset ja lusikoin valmiin massan muffinssivuokiin ja jääkaappiin.

valkoinen kuorrute:
1,5 dl liotettuja cashewpähkinöitä
hunajaa
vaniljaa
vähän vettä

Kaikki ainekset sekaisin blenderissä

“vadelmahillosilmä”:
1,5 dl vadelmia
pari mansikkaa
n. 2 rkl kokoinen palanen banaania
2 rkl kookosöljyä

Nämäkin kaikki ainekset sekaisin blenderissä.

Hetken jääkaapissa levänneet torttuset kuorrutetaan ensin cashewkermalla ja päälle hillosilmä.










Huikaisevan hyvää tai sitten ihan vain tavallisen hyvää Runebergin päivää kaikille, etenkin teille jotka olette eksyneet tätä lukemaan. Ensi kerralla taidan kirjoittaa siitä mistä minun PITI alkaa blogaamaan. ;)

4 kommenttia:

  1. Hehei, mahtavaa Annariikka, odotan innolla lisää :)

    VastaaPoista
  2. Minunkin piti testata noita torttuja, mutta olen kauhean huono kausiruuissa (esim. en vieläkään ole saanut leivottua viime joulun ensimmäisiä piparkakkuja.. ööh?). Ehkä ensi vuonna. :-)

    VastaaPoista
  3. Angel, kiitos kannustuksesta! :)

    Annika, onneksi nämä eivät niin kovin paljon näytä Runebergin tortuilta oikeasti, joten vastaavia voi hyvin tehdä koska vaan. :)

    VastaaPoista
  4. Tää täytyy kyl joku kerta testata! :)

    VastaaPoista