perjantai 11. helmikuuta 2011

Mistäköhän minun piti alkaa blogaamaan vai pitikö sittenkään?

Eihän tämä olekaan ihan niin yksinkertaista. Kirjoittaminen. Kyllä niitä omia päiväkirja-, tajunnanvirtavuodatuksia on tullut tehtyä, mutta tällä tavalla ainakin periaatteessa julkisesti alkaa kaikenlaiset suodattimet kytkeytyä päälle, jotka kritisoivat jokaista tekstin pätkää jota alkaa laatimaan. Tämä lienee siis jossain määrin tarpeellista harjoitusta itselle. :)

Mm. mieli kritisoi sitä että noh, mistä sitä nyt voisi kirjoittaa kun kaikesta joku on jo kirjoittanut. Onpas siis tyhmää kirjoittaa mistään. Tai että eihän minulla tästä aiheesta ainakaan voi olla mitään sanottavaa, kun kyllä kaikki muut jo tietävät mistä tässä on kyse. Tai että tästä nyt syntyisi niin sekavaa sepustusta, ettei siitä kenellekään olisi hyötyä. Tai sitten viimeisiä keinoja on, että eihän niistä asioista voi sanoilla puhua, joista haluaisin kirjoittaa.

Mutta voinee sitä kirjoitella vaan asioista jotka askarruttavat, kiinnostavat, hämmästyttävät, ilostuttavat tai jotain muuta. Saa nähdä mitä tästä siis tulee. Lisäksi kaikenlaiset ajatukset alkavat viuhua päässä, että pitäisi olla jotain tavoitteita tässä kirjoittelussa tai näiden tekstien pitäisi tavoittaa jopa muita ihmisiä nyt kun kerran kirjoittaa näin julkisesti.

Ohikiitävän hetken mieli muuten yritti ehdottaa että esim. tämä Heidin postaus olisi jostain syystä aiheuttanut paineita tähän blogaamiseen kun joku sen myötä voi löytää tiensä tänne, mutta ei se itse asiassa paineita tuonut. Teen itsestäsi siis itseäni todella paljon riemastuttavan havainnon, että jotain pelkoja ja ehdollistumia on ylitetty. Ja pystyn ainakin tarkkailemaan niitä mielen luomia hetkellisiä paineita, olemaan samaistumatta niihin, se on itselle jo todella suurta.

Katsotaan mihin elämä kuljettaa ja luotetaan siihen että se vie juuri sinne mihin kuuluukin!

1 kommentti:

  1. Tuttua pohdintaa :)Tuo tavoite kirjoittelussa on aika lailla se mikä saattaa tyrehdyttää flown vain kirjoittaa. Joskus kun kelaa, että pitäis kirjoittaa jostain tietystä aiheesta, niin harvoin tulee kirjoitettua siitä kyseisestä aiheesta. Mutta kun siihen vain ryhtyy ilman odotuksia, niin jotain aina syntyy :)

    VastaaPoista