lauantai 12. helmikuuta 2011

Hanat auki!

Jaa kyllähän tätä tekstiä nyt tuntuisi alkavan valumaan ulos jostain sisimmän syövereistä. Kun on yrittämättä mitään, kuten Angelkin neuvoi. Se pätee kyllä kaikkeen, yrittämättä paras. Sen kun on vaan, antaa mielelle breikin ja "tulostaa" sisältä kumpuavan tekstin käsien kautta tähän ruudulle. Kyllä sieltä yleensä jotain tulee. Mutta silloin kun miettii ja miettii mitä sanoisi niin se vaan menee sellaiseksi vatvomiseksi ja aiheuttaa turhautumista. Ja jos joskus istahtaa koneen ääreen, eikä mitään synny niin on parempi nousta pois, vaikka tanssahtelemaan ja liikuttamaan kehoa, nauramaan tai laulamaan tai piirtämään viivaa paperille. :) Tai ihan vain ottaa muutama syvähengitys. Sieltä mielen takaa se luovuus sitten odottamatta alkaa pulpahdella pinnalle. Oi kuinka riemastuttavaa! :)

Ja tämä on muuten itselleni jotenkin äärimmäisen epätavallista, puhua tällaisista asioista. Olen itse ollut melkein koko elämäni tosi neuroottinen asioiden suunnittelija ja kontrolloija. Spontaanius on ollut kaukainen ajatus ja varmaan jotain pelottavaakin. Tai kaikkea on aina pitänyt yrittää hallita, mutta eihän mielellään mitään oikeasti pysty hallitsemaan. Mieleen on tarttunut eli ehdollistunut kaikki mahdollinen koko elämän ajan ja mitkä kalterit se muodostaakaan. Nyt kun ne kalterit on alkanut havaitsemaan, niin niille voi alkaa jopa tekemään jotain. Tai oikeastaan pelkästään niiden tiedostaminen on jo todellisuuden mullistavaa, koska silloin ei välttämättä ole niihin enää samaistunut.

Olen kyllä niin eri ihminen kun noin vuosi sitten, tai kyllä tämä joka nyt alkaa paistaa pinnan alta on tietenkin aina ollut, mutta tosiaan niin tukahdutettuna että siitä ei ole ollut tietoinen. Viimeisen vuoden aikana on tapahtunut paljon: ensin lähti foodit vaihtoon, todella radikaalisti, siitä seurasi mielen kirkastumista ja olotilan muutosta kokonaisvaltaisesti. Henkiset ja tietoisuusasiat alkoivat vetää puoleensa ja alkoi kova etsintä. Etsiminen onkin ollut aivan äärimmäisen jännittävää ja avartavaa. Uusi todellisuus on alkanut paljastua ja se miten todellisuuden näkee koko ajan laajemmin ja laajemmin on huikeaa! Olen tavannut paljon uusia ihania rakastettavia ihmisiä, mm. tämän yhteisön kautta, jotka ovat opettaneet niin paljon. Vuoteen on mahtunut paljon uusia innostuksen aiheita, kaaosta ja selkeämpiä suvantoja. Juuri tällä hetkellä mielen ja tietoisuuden täyttää syvä kiitollisuus kun tätä kaikkea miettii. Tänään on ollut hyviä hetkiä, läsnäolon hetkiä, jolloin kaikki on hyvin. Saa nähdä mihin tämä pallo pomppii seuraavaksi.

PS. Kuvaan myös Goji-taimeni kasvutarinaa tuossa oikeassa palkissa, saa nähdä kulkeeko tarinamme samanlaisia polkuja :)

1 kommentti: